Biden pritet të marrë sot vendimin drastik, ndalimin e importeve ruse të energjisë

Presidenti amerikan Joe Biden pritet të ndalojë sot importet e naftës, gazit natyror dhe qymyrit rus në SHBA, sipas tre burimeve të njohura me vendimin.

SHBA do të bëjë lëvizjen në mënyrë të njëanshme, pa aleatët e saj evropianë, për shkak të mosmarrëveshjes midis kombeve evropiane nëse do të ndalojnë energjinë ruse. Vendet e BE-së kanë dukshëm më shumë ekspozim ndaj energjisë ruse sesa SHBA.

Zyrtarët amerikanë vendosën, duke pasur parasysh presionin ekstrem politik në vend, ata mund të lëviznin pa koalicionin dhe të mos krijonin çështje të mëdha.

Cilat nga shtetet europiane varen me se shumti nga gazi rus?


Shtuar 8.03.2022 14:47