Basha: SPAK do të bëjë Vettingun e politikanëve

Pas mbarimit të mbledhjes me grupin parlamentar, kreu i PD-së Lulzim Basha ka dalë në një komunikim për mediat, ku ka folur për Vettingun e politikanëve.

Basha tha se PD ka miraruar sot vendimit për të depozituar amandemantet kushtreuesue për zhbërjen e ndryshimeve të njëanshme të Kushtetutës së 30 korrikut dhe miratimin e Komisionit të Reformës Zgjedhore, amendamentin për vettingun e Politikanëve, është një qëllim legjitim dhe respektojnë edhe kërkesën për propocionalitet

Më tej tha se, SPAK të marrë përsipër evidentimin një për një të çdo deputeti, kryebashkiakë, ministri, kryeministri, kreu i shtetit për lidhjet me krimin, pasuritë, për personat vetë, familjarët dhe ortakët e tyre, dhe hapja e rrugë së reformës territoriale.

“I uroj punë të mbarë Komisionit Hetimor për 25 prillin në zbardhjen e kësaj masakre si një parakusht në kthimin  e vendin në shinat e demokracisë dhe legjitimitetit, që lidhet me mirëqenie, me rrogat e shqiptarëve me fatet dhe sigurinë, grupi i PD ka miraruar sot vendimit për të depozituar amandemantet kushtreuesue për zhbërjen e ndryshimeve të njëanshme të kushtetutës së 30 korrikut dhe miratimin e Komisionit të Reformës Zgjedhore, amendamentin për vettingun e Politikanëve, është një qëllim legjitim dhe respektojnë edhe kërkesën për propocionalitet, SPAK të marrë përsipër evidentimin një për një të çdo deputeti, kryebashkiakë, ministri, kryeministri, kreu i shtetit për lidhjet me krimin, pasuritë, për personat vetë, familjarët dhe ortakët e tyre, Dhe hapja e rrugë së reformës territoriale”, tha Basha./albeu.com


Shtuar 18.10.2021 16:21