Basha shpalli zgjedhjet në FRPD, Belind Këlliçi i del haptas kundër

Deklarata e Bëlind Këlliçit  se do të jetë pjesë e Foltores së Berishës, bëri që Basha të shpalle zgjedhjet në FRPD. Këlliçi i cili aktualisht është kreu i FRPD ka shpallur të pavlefshëm këtë vendim të kryetarit Basha duke e quajtur një vendim “nul”.

Belind Këlliçi:

Sot unë jam vënë në dijeni nga Luli për nisjen e procesit të forumit rinor të PD, sot vendosa në dijeni për pejsëmarrjen time për pjesëmarrjen ditën e diel në me të rinjtë.

Sot jam vendos në dijeni për një proces i cili në gjykimin tonë konsiderohet nul, ne kemi përfunduar mbledhjen në forumin rinor të PD atë kryesi që në 6 vite që ka marrë pjes ënë protestë nga PD për të zjgehdur luil bashin kryeministër , ky vendim është nul dhe nuk ka asnjë vlerë dhe vendimi i sotëmn është io pabazuar në statutitn e PD dhe as të formatit rinor të PD.

Statuti në asnjë nen nuk flet për një kompetenc të kryetarit për të shpallur zgjedhjet, Luli udhëheq komandon ka të drejtë të ndërhyjë brenda strukturave të PD, ne jemi partnerë të PD njësoj si motrat në Gjermani. Është e vërtetë që mandati im dhe një pjesë dërrmuese të anëtarëve ka skaduar. Por ne kemi të drejtë për të qëndruar deri në trupa e re të zgjidhet me një anëtar një votë.

Sot ka pas vendimarrje unanime e forumit rinor janë shprehur kundër kryetarit të PD, jemi këtu sepse ky ishte një proces për ta nisur muajin mbarë. Prej 10 shtatorit PD ndodhet në një krizë të brendshme, duhet të zgjidhet përmes votës, nuk është ky momenti për të uzurpuar dhe as për të krijuar krizë. Nuk duhet të humbet asnjë anëtar i forumit të PD.  /albeu.com/

 


Shtuar 5.11.2021 20:31