A e dini pse policët prekin me dorë çdo makinë që ndalojnë qoftë për kontroll (VIDEO)

A e dini pse policët prekin pjesën e pasme të makinës sa herë ndalojnë një mjet?  Përpara se të komunikojnë me shoferin, që mund ta kenë ndaluar për arsye nga më të ndryshmet, policët afrohen nga pas makinës dhe e prekin me dorë kryesisht në pjesën e bagazhit.

Por pse e kryejnë këtë veprim?

Ky është një marifet i përdorur nga uniformat blu, që në rast se shoferi vendos të kryejë çfarëdo lloj veprimi, ai do të ketë me vete edhe gjurmët e gishtave të policit që e ka ndaluar.

Një oficer policie në SHBA e shpjegon duke u shprehur se janë dy arsye kryesore:

Kur një oficer policie kryen një ndalim në trafik, janë disa procedura që duhet të kryhen, jo vetëm për sigurinë e shkelësit, por edhe të policit. Një nga ato arsye që vërtetojnë se polici e ka ndaluar atë makinë është duke prekur pjesën para ose pas saj.

Një arsye tjetër tha ai, është për t’u siguruar se bagazhi është i mbyllur. Mund të duket çmenduri por s’do të donit që dikush të kërcente nga bagazhi në atë moment.


Shtuar 8.07.2021 19:01