14-vjeçarja vendos rekord botëror, sa çorape vesh për 30 sekonda

Shumë njerëz përtojnë të veshin çorapet, por ka dhe nga ata që shkruajnë emrin në librat e rekordeve pikërisht duke veshur çorapet.

Një adoleshente 14-vjeçare nga Alberta arriti një rekord botëror Guinness duke veshur 22 çorape në këmbën e saj në 30 sekonda.

Carolena Kruse nga Calgary tha se ajo filloi të stërviste veten për të mposhtur rekordin për shumicën e çorapeve të vendosura në njërën këmbë në 30 sekonda (nën 16 vjeç) kur kishte disa pushime pas një gare noti në korrik.

Dhe në përpjekjen e saj të parë ajo ishte në gjendje të kalonte rekordin e mëparshëm prej 19, i vendosur në maj nga Aarif Ibn Abdul Halim nga India.

“Thjesht duhet të përqendrohesh në veshjen e çorapeve dhe thjesht të vazhdosh”, tha Kruse për Calgary Eyeopener të CBC Radio. “Ju lejohet të filloni me një çorape në këmbë, gjë që është e bukur.”

Përpjekja zyrtare e Kruses, e regjistruar nga nëna e saj, përfundoi me 22 çorape në këmbë, të mjaftueshme për të marrë titullin. “Ishte disi vetëm për mua, rekordi, sepse nuk doja t’ia vërtetoja askujt asgjë”, shtoi ajo.


Shtuar 20.10.2022 18:26