Si ta kuptoni nëse fëmija juaj është i talentuar, ja kur është mosha në të cilën shfaqin aftësitë

Të gjithë prindërit duan që fëmijët e tyre të jenë të talentuar, por jo të gjithë dinë si t’i zbulojnë aftësitë e tyre. Nëse fëmija është talent i lindur, ai do ta shfaqë këtë që në moshë të herët.

Kur fillon fëmija të shfaqë talentet e tij?

Nga mosha 2 deri në moshën 7 vjeç fëmija shfaq interesim të veçantë për një fushë të caktuar dhe kjo është koha e duhur që talentin ta kanalizoni në mënyrë të duhur.

Si mund t’i ndihmoni vogëlushët e talentuar?

Prindërit luajnë një rol të rëndësishëm në edukimin e fëmijëve, sidomos nëse fëmija ka një prirje të veçantë. Fëmijët kanë nevojë për përkrahje dhe mirëkuptim, andaj asnjëherë mos lejoni që ambiciet tuaja të jenë para intereseve të fëmijës. Më e rëndësishme është që fëmija në çdo moment të ndjejë përkrahjen tuaj.
Këshilla për prindërit e fëmijëve të talentuar

1. Kurset dhe mësimet private janë gjithmonë një ide e mirë.

2. Duhet të keni pritshmëri realiste dhe te mos i vendosni ne presion.

3. Inkurajojini dhe mos pwrçmoni aftwsitw e tyre.Për çdo përparim të vogël, bëjini të ditur që jeni krenar për të apo shpërblejini dhe i thuajini që të gjithë njerëzit ndonjëherë gabojnë.

Shtuar 8.05.2022 10:54