Pse burrat që martohen me gra nga një vend tjetër mund të jenë më të lumtur? (FOTO LAJM)

Në Shqipëri tingëllon ende e çuditshme që të kesh një partner të një kombësie tjetër. Edhe pse në pjesën më të mirë të raste këto marrëdhënie kanë rezultuar të suksseshme.

Në këtë rast do flasim për burrat dhe përfitimet e tyre nga martesa me një grua të një tjetër kombësie.

Martesat ndërkulturore janë një gjë e veçantë që mund të ndryshojë jetën e një burri për mirë. Një burrë jo vetëm që mund të mësojë shumë nga gruaja e tij, por mund të ketë edhe më shumë mundësi në jetë sesa më parë.

Sipas Bright Side:

1- Mësojnë një gjuhë të re:
Ky mund të jetë justifikimi i përsosur dhe ata madje kanë mësuesen e tyre personale. Edhe pse të dy mund të flasin të njëjtën gjuhë, familjet mund të mos flasin, kështu që kjo është thelbësore për t’i njohur ata.
2- Udhëtojnë më shumë:
Sigurisht me një grua që e ka familjen jashtë vendit vijnë edhe shumë udhëtime jashtë shtetit. Kjo mund të jetë mundësia e përsosur që ata të shtojnë një pushim të shkurtër rrugës për të vizituar familjen dhe miqtë. Sipas një studimi, kjo në fakt përmirëson marrëdhëniet duke forcuar komunikimin, pasi çiftet që udhëtojnë më shumë kanë më pak gjasa të divorcohen.
3- Ato bëjnë 2 dasma
Një martesë multikulturore mund t’i japë një burri kënqaësinë për të jetuar në një mënyrë tjetër. Këtu flasim edhe për dasmën që në këtë rast gjen mjaft mirë justifikimin për të festuar dy herë me miqtë dhe familjen.Megjithatë, studimet e fundit na tregojnë se kjo po bëhet më pak e zakonshme, pasi më pak njerëz në SHBA po vendosin të martohen gjatë dekadave të fundit.
4- Ata festojnë më shumë festa sesa dikur.
Ndarja e traditave kulturore mund të jetë një pjesë emocionuese e çdo marrëdhënieje, veçanërisht kur ato janë festime dhe festa. Burrat jo vetëm që mund të fillojnë pushimet e reja, por ata gjithashtu mund të ndajnë traditat e tyre me gratë e tyre, duke e rijetuar sërish emocionin.
5- Ata bien sërish në dashuri me ushqimin.
Me një vend dhe kulturë tjetër vjen kuzhina, me fjalë të tjera, një mundësi për të zbuluar një pjatë të re të preferuar. Ushqimi mund të jetë porta e hyrjes në një kulturë dhe është një mënyrë e shijshme që ai të kuptojë më shumë për gruan e tij dhe nga është ajo. Në fakt, antropologët e konsiderojnë ushqimin si shumë të rëndësishëm për marrëdhëniet dhe komunikimin tonë shoqëror, pasi është diçka që mund ta ndajmë së bashku.
6- Ata kanë fëmijë më të zgjuar.
Studimet tregojnë se mësimi i 2 gjuhëve si fëmijë ndikon pozitivisht në zhvillimin e tyre mendor. Shanset janë që edhe burri edhe gruaja ta rrisin fëmijën e tyre me gjuhët e tyre amtare. Natyrisht, ekziston gjithmonë një bonus shtesë për të jetuar larg nga të dy vendet tuaja të origjinës dhe për të futur fëmijën në një gjuhë të tretë.
7- Ata e shohin shtëpinë e tyre me sy të freskët. Shfaqja e dikujt rreth qytetit ose vendit tuaj mund t’ju japë një perspektivë të re se ku jeni rritur dhe jetuar. Kurioziteti dhe emocioni i saj për gjërat që ai i sheh krejtësisht normale, mund ta bëjë atë të vlerësojë sërish se nga është. Ndërveprimi me qytetin ndryshe, ndoshta si turist, mund ta ndihmojë atë të zbulojë një anë tjetër të shtëpisë së tij, si dhe të krijojë kujtime të reja së bashku në qytetin e tij.
8- Ata marrin më shumë vëmendje nga partnerët e tyre.
Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse ai është në një lidhje në distancë, siç mund të ndodhë shpesh në çiftet multikulturore. Koha e kaluar së bashku bëhet më e çmuar dhe madje mund të forcojë lidhjen në çift. Prandaj, mund të rezultojë se ajo e merr atë më pak si të mirëqenë dhe se ata ndajnë një martesë më të shëndetshme pas testit të distancave të gjata dhe kohës së ndarë për të vizituar familjen e tyre.
9- Kanë më shumë mundësi për punë: Për shkak se të kesh një grua ndërkombëtare në përgjithësi mund të nënkuptojë se ajo flet një gjuhë tjetër, burri mund të zgjedhë ta mësojë edhe atë. Të dishë dy gjuhë dhe të kesh dy pasaporta është një mundësi e mirë për të gjetur edhe punë. Shifrat tregojnë që kërkesa për puntorë që të dinë dy gjuhë është rritur shumë pasi konsiderohen një pjesë e vlefshme e ekonomisë.


Shtuar 26.12.2021 15:17