Eleganca përcaktohet nga një grup gjestesh dhe qëndrimesh, nuk është vetëm një mënyrë e rregullt e veshjes. Sjellja sharm, është joshëse dhe një garanci e suksesit të sigurt.

Mund të përshkruhet si një mënyrë jetese,duke përfshirë raste më pak formale ose ato në të cilat krijohet intimitet më i madh. Si të sillemi, për shembull, kur jeni duke porositur një pije në lokal?

Më e mira është të mos mbështeteni tek banaku me sytë mbyllur ose të kërkoni koktejle tepër të detajuara, sepse është një qëndrim që tregon pasiguri dhe mungesë iniciative.

Mund të jetë gjithashtu shumë e rrezikshme, nëse ia lini në dorë improvizimit mund të mbeteni të pakënaqur. Sigurisht që është mirë të kërkoni këshilla nga eksperti për këtë temë, në rast dyshimesh ose idesh të paqarta. Sidoqoftë, është e nevojshme të jepen referenca të sakta: lloji i aromës së preferuar, intensiteti.

Në rast se nuk keni shumë kohë, ose më keq, vendi është shumë i mbushur me njerëz, është mirë të mos zgjidhni një pije që vonon për tu përgatitur dhe përpunuar. Versioni i servirur mund të mos jetë saktësisht më i miri, deri në pritje ose i bërë si duhet. Gjithmonë mbani në mend: Më pak është më shumë.

Asnjëherë mos kërkoni ndryshime në recetat origjinale të pijeve. Në fakt, supozohet se ato janë perfekte siç janë, të ekuilibruara mirë. Do të ishte pak si të ndryshosh një formulë kimike. Pra, kjo do të thotë: shumë pak mundësi për sukses edhe një dështim i garantuar.