Rindërtimi pas tërmetit, shpallen 8 zona të reja për zhvillim

Arrin në 23 numri i zonave të shpalluara nga qeveria si të përshtatshme për zhvillim për banorët të cilët u preken nga tërmeti.

Pas ngjarjes së tërmetit u miratuan hartat e 15 zonave për zhvillim në të gjithë vendin. Në Tiranë u publikuan të dhënat për 9 zona zhvillimi, ndërsa në Durrës u shpall Shkozeti.

Zonat e reja

Sot u publikuan në Fletoren zyrtare edhe 8 zonat e reja ku do të kryhet rizhvllimi. Hartat e zonave të reja bashkë me koordinatat janë për 2 zona të reja në Durrës, 1 në Golem, 1 në Krujë, 2 në Lezhë dhe 1 në Vorë.

Vendimi parashikon që në këto zona do të ndërtohen banesa të reja për strehimin e familjeve, si dhe rikonstruksioni i infrastrukturës publike të dëmtuar.

Fondi Shqiptar i Zhvillimit është caktuar si njësi zbatuese për ndërtimin e banesave të reja ose të ndërtesave publike të dëmtuara dhe për ndërtimin dhe rikonstruksionin e infrastrukturës publike.

Zonat e mëparshme

Më herët qeveria shpalli 15 zona si të përshtatshme për zhvillim.

Në Tiranë u shpallën 9 zona, konkretisht:

Njësia Administrative 6,

zona Kombinat,

Bashkia Tiranë;

Njësitë Administrative 4 dhe 8,

zona “5 Maji”,

Bashkia Tiranë;

Njësia Administrative 6,

zona Kombinat,

Bashkia Tiranë;

Njësinë Administrative 11,

Universiteti Bujqësor i Tiranës,

Bashkia Tiranë;

Njësinë Administrative Baldushk,

Bashkia Tiranë;

Njësinë Administrative Ndroq,

Bashkia Tiranë;

Njësinë Administrative Pezë,

Bashkia Tiranë;

Njësinë Administrative Vaqarr,

Bashkia Tiranë;

Njësinë Administrative Zall-Herr, Bashkia Tiranë

Në Durrës, zona ku do të ndërtohet ishin ish-Uzina Mekanike Bujqësore, Njësia Administrative Durrës, Bashkia Durrës, e cila ndodhet në Shkozet (harta më poshtë).

Zonat e tjera të reja ku do të zhvillohen janë në Bubq,

Bashkia Krujë; të zonës 1, Njësia Administrative Fushë-Krujë,

Bashkia Krujë; Zona 1,

Njësia Administrative Kavajë, Bashkia Kavajë; të zonës 1/2,

Njësia Administrative Laç, Bashkia Kurbin, zonë e re për zhvillim; zona 1,

Njësia Administrative Vorë, Bashkia Vorë./abcnew


Shtuar 18.02.2020 18:28