Pjesë e grupit të shitjes së lëndëve narkotike, kush janë shqiptarët e arrestuar

Operacioni i koduar “Minosse” nga emri i rrugës ku zhvillohej veprimtaria e jashtëligjshme e tregtimit të drogës, ka çuar në pranga 9 persona, disa me precedentë penalë të mëparshëm.

Një nga sheshet më të rëndësishme në Caltagirone u çmontua gjatë natës dhe qetësia u rikthye tek banorët e lagjes.

Hetimet

Që prej vitit 2016, Karabinierët kishin identifikuar Virginin, vendin e zakonshëm të takimit të një grupi njerëzish në një lokal të njohur në periferi të Caltagirone, disa prej të cilëve janë të njohur në polici për veprat penale të trajtimit të drogës. Vëzhgimet e kryera me kalimin e kohës, lejuan që në fund të vitit 2019 të monitorojnë veprimtarinë e një numri të madh të të rinjve të përfshirë në rrjet, falë përgjimit të telefonave dhe vëzhgimeve me video.

Hetimet i lejuan hetuesve të zbulojnë trekëndëshin e përmes Minosse, Bounganvillea dhe Via Pier Santi Mattarella.

Kanabisi por edhe kokaina, ishin dy llojet e drogës që grupi, tani i çmontuar, i përdori për të hyrë në tregun e Caltagirone.

Të vetëdijshëm për mundësinë e përgjimit, kriminelët kishin punuar për të shoqëruar emrin e lëndës narkotike me ushqim ose veshje në një përpjekje të pasuksesshme për të devijuar hetimin.

“Maria”, “Panini”, xhaketa me ngjyra të ndryshme ishin disa nga emrat më të përdorur për të identifikuar drogës dhe llojin dhe sasinë e tyre.

Hetimet zbuluan se, për shkak të një marrëdhënie të konsoliduar me klientët, tregtarët kishin adoptuar një formë të veçantë të shitjes të quajtur “goditje”.

Klienti, kontaktoi tregtarin e tij të besueshëm të drogës, i pyetur përmes bisedës, telefonatave ose rrjeteve sociale, për dërgimin e drogës, por duke paguar furnizimin e mëparshëm. Një teknikë besnikërie që garantoi klientët për furnizimin e tyre pa ndërprerje.

Rrjeti i dyqaneve

Giovanni Indovino dhe Gaetano Ogliarolo ishin ata që furnizonin të arrestuarit me substanca narkotike. Nga hetimet e kryera, ata ishin furnizues dhe tregtarë të drejtpërdrejtë të drogave edhe në sheshet e tjera të dyqaneve Calatina.

I arrestuari, përveç në disa raste, mbajti dhe furnizonte sasi të vogla të lëndës narkotike për të shmangur, në rastin e kontrolleve, arrestimin me pretendimin se ishte konsumator. Sidoqoftë, ata nuk e dinin që kjo dredhi ishte gjithashtu nën lupën e hetuesve.

Nëntë subjekte iu nënshtruan një masë paraprake këtë mëngjes nga gjyqtarja Elisa Milazzo, shumica prej të cilëve italianë dhe vetëm dy shqiptarë, përkatësisht Valter Hoxha, 29 vjeç dhe Abdula Hoxha, 26 vjeç.

Kuadri hetimor sugjeron gjithashtu që hetimet nuk janë përfunduar dhe se pas operacionit “Minosse” mund të ketë implikime dhe arrestime të mëtejshme. /panorama


Shtuar 2.07.2020 17:21