Koronavirusi sjell paqe mes Ramës e Metës, presidenti dhuron gjysmën e pagës

Koronavirusi, COVID-19 ka sjellë paqe mes presidentit Meta dhe Kryeministrit Rama.

Pasi ky i fundit i kurseu rrogën dhe e falenderoi publikisht për ndihmën në këtë situatë, Meta ia ka kthyer nderin.

Meta përshëndeti mbështetjen financiare të bërë publike nga Kryeministri.

Meta fton Qeverinë të përcaktojë sa më parë kriteret e ndihmës për biznesin dhe familjet më në nevojë.

Kreu i Shtetit inkurajon gjithashtu konsultimin me grupet e interesit për të bërë transparente detajimin e fondeve, për t’u dhënë përgjigje të menjëhershme nevojave emergjente të qytetarëve.

Sa i përket trajtimit financiar të Presidentit të Republikës, Meta thotë se ai do të shkurtohet në të njëjtën mënyrë, si dhe për zyrtarët e lartë të shtetit, të parashikuar në planin e bërë publik.

Po kështu Institucioni i Presidentit të Republikës është solidarizuar me shkurtimin e fondit të buxhetit vjetor në interes të riadresimit të tyre, në mbështetje të shëndetësisë dhe sektorëve të vijës së parë në këtë përballje me pandeminë globale të COVID 19.

“Bashkëpunimi, gjithëpërfshirja, humanizmi dhe solidariteti mbarëkombëtar do të na japë të gjithëve fuqinë e duhur pozitive për ta fituar këtë sfidë, duke mundur frikën, me besimin e palëkundur te e ardhmja dhe në Zot”.


Shtuar 19.03.2020 20:01