Instagrami fundos bosin shqiptar të drogës në Europë, biseda me “vajzën” e nxjerr zbuluar

DIA e Barit në bashkëpunim me autoritetet britanike dhe gjermane të policisë si dhe me ndihmën ndërkombëtare të Divizioneve të Interpolit, çuan në pranga dy trafikantë ndërkombëtarë të drogës, me urdhër-arrest evropian.

Ata i kishin shpëtuar prangosjes gjatë operacionit “KULMI”, të kryer nga e njëjta DIA e Barit qershorin e kaluar dhe përfundoi me ekzekutimin e 37 masa arrestimi.

Subjekti i parë H. E., një shtetas shqiptar 37-vjeçar, u arrestua afër aeroportit të Londrës Heathroë nga policia Scotland Yard-it, pas informacionit të detajuar të siguruar në kohë reale nga Bari DIA, përmes zyrës së ekspertit në ambasadën italiane në Londër dhe Divizioni i lartpërmendur SIRe.NE

Operacioni u bë i mundur falë aktivizimit të rrjetit evropian kushtuar kërkimit dhe kapjes së të arratisurve ndërkombëtarë (ENFAST – Rrjeti Evropian i Ekipeve të Kërkimit Aktiv të Arratisur), në të cilin Italia merr pjesë përmes SCIP të Criminalpol.

Në veçanti, kapja ndodhi pas identifikimit të profilit të tij të fshehtë në “Instagram”, përmes të cilit ai u nxit së pari të pranonte kontakte në internet nga një llogari fiktive, krijuar posaçërisht nga hetuesit e DIA-s dhe i atribuohet një vajze inekzistente shqiptare.

Nga aty u la një takim me vajzën e rreme, por ishte policia që e prangosi. Ai do të ekstradohet në Itali në ditët e ardhshme.

I arrestuari i dytë është një italian 43 vjeçar, i cili u arrestua nga policia gjermane. Ky i fundit u ekstradua më shpejt dhe tanimë ndodhet në burg.


Shtuar 7.09.2020 20:02