E thotë studimi: Gripi tek gratë me gjoks të madh zgjat më shumë

Sipas shkencës, ekziston një lidhje midis infeksioneve të frymëmarrjes dhe madhësisë së gjirit. Revista Arkivi i Sjelljes Seksuale bëri lajmin zyrtar duke publikuar të dhënat e studimit. Studimi në fjalë erdhi në një përfundim befasues: gratë me gjinj më të mëdhenj ekspozohen ndaj ftohjes dhe gripit që zgjasin më shumë sesa gratë me gjinj më pak të vegjël. Arsyeja është e thjeshtë.

Rezultatet e këtij studimi që lidhën kohëzgjatjen e gripit me madhësinë e gjirit, nuk lënë dyshim. Për të arritur në këtë përfundim, rreth 400 gra u pyetën në lidhje me shpeshtësinë dhe kohëzgjatjen e infeksioneve të tyre të frymëmarrjes për një periudhë tre vjeçare. Përgjigjet u përpunuan më pas për të ripërcaktuar studimin.

Rezultati i studimit tregon se gratë me një gjoks tw madh vuajnë nga infeksione të frymëmarrjes për 8.3 ditë mesatarisht; ndërsa gratë e tjera vuajnë vetëm 3.8 ditë. Një ndryshim i madh.

Duhet të theksohet se ky është një studim i korrelacionit dhe se kauzaliteti nuk është vërtetuar shkencërisht, shkruan noa. Sidoqoftë, autorët e studimit sqarojnë se ky rezultat i atribuohet faktit që indi yndyror i gjirit dobëson sistemin imunitar, duke e bërë më të vështirë luftimin e viruseve të frymëmarrjes. Sidoqoftë, studime të mëtejshme duhet të bëhen për ta konfirmuar këtë hipotezë.


Shtuar 21.02.2020 14:09