Arsyeja pse burrrave u bien flokët më herët sesa gratë është kjo

Burrat kanë të ngjarë t’i humbasin flokët më shumë sesa gratë kur plaken. Kjo ndodh sepse testosteroni i burrave ka një ndikim më të madh tek flokët e tyre. Testosteroni shndërrohet në dihidrotestosteron, i cili është një hormon që ndihmon flokët të bëhen më të shkurtër dhe më të hollë.

Rënia e flokëve tek burrat fillon pas të 20-tave. Mos harroni se disa sëmundje kanë simptoma të ndryshme, për burrat dhe për gratë!

Dhe kur vjen puna këtu, mund të përmendim edhe aknet, nga të cilat gratë “vuajnë” më shumë. Gratë kanë më shumë probleme me aknet sesa burrat. Dalin zakonisht gjatë ciklit, menopauzës, pasi kanë disnivel të hormoneve. Edhe të rinjtë apo burrat preken nga aknet, megjithëse më rrallë.


Shtuar 4.01.2020 15:13