Mendoni se jeni të sigurt në WhatsApp? Gjërat janë ndryshe

Nëse mendonit se jeni të sigurtë teksa përdorni “WhatsApp” e keni gabim.

Jordan Wildon, një gazetar multimedia në ‘DW News’ ka zbuluar një opsion që mund t’i lejojë çdokujt të bashkohet në grupet tuaja të WhatsApp duke iu rrezikuar mesazhet që dërgoni.

Opsioni ‘Fto në grup me lidhje’, lejon përdoruesit ti dërgojnë miqve linkun për tu bërë pjesë e grupeve në ‘WhatsApp’.

Wildon zbuloi se shumë nga këto lidhje janë lehtësisht të disponueshme në Google, që do të thotë se çdokush mund të hyjë në grupin tuaj.

Ai shpjegoi: “Grupet tuaja në WhatsApp mund të mos jenë aq të sigurta sa mendoni se janë. “Karakteristika ‘Fto në grup përmes lidhjes” lejon që grupet të lidhet nga Google dhe behen të disponueshme në internet. Me disa terma të kërkimit mund të gjeni disa… grupe interesante. ”

Sipas zbuluesit Jane Manchun Wong, kjo ndodh për shkak të një ‘keqkonfigurimi’ nga WhatsApp, duke lënë kështu rreth 470,000 grupe të prekshme.


Shtuar 23.02.2020 11:21