Qyteti me më së shumti miliarderë në botë

Sipas Wealth-X, qyteti me më shumë miliarderët në botë mbetet Nju Jork.

Këto janë të dhëna nga dokumenti : “Regjistrimi i miliarderëve në vitin 2020”, i cili u botua këtë javë, dhe për të cilin të dhënat u mblodhën gjatë vitit 2019.

Ka 113 miliarderë që jetojnë në New York, tetë më shumë se një vit më parë, thuhet në raport. Vetë Nju Jorku ka më shumë miliarderë se shumica e vendeve (me përjashtim të Kinës dhe Gjermanisë, dhe natyrisht Shtetet e Bashkuara në tërësi).

Në vendin e dytë për sa i përket numrit të miliarderëve është Hong Kongu, me 96 miliarderë, që është një rritje prej 9.

Ata ndiqen nga San Francisko, Moska, Londra, Pekin, Singapori, Los Angeles, Shenzhen, Mumbai, Dubai, Sao Paulo, Stamboll, Hangzhou, Tokio.

Këto 15 qytete janë 29 përqind të të gjithë miliarderëve në botë. Shtetet e Bashkuara dhe Kina secila kanë tre qytete në 15 vendet e para.

Kujtojmë që numri i miliarderëve në nivel global vitin e kaluar u rrit me 8.5 për qind në rekordin 2.825.

Pasuria e tyre e kombinuar u rrit me 10.3 përqind në 9.4 trilion dollarë.

Sipas shteteve, shumica e miliarderëve jetojnë në Shtetet e Bashkuara, dhe nëse shikoni rajone, shumica e tyre janë në Evropë.


Shtuar 9.07.2020 13:25