Kosovarit i grabisin targën 11 mijë franga, shpërblimi prej 1000 frangash fut në kurth hajdutin

Një 31-vjeçari nga Kosova të quajtur Fidan Imerit i kanë vjedhur targat e makinës së tij. Por ajo që është interesante në këtë histori është fakti se Imeri e kishte blerë këtë targë BE 420 për 11 mijë franga.

Vetë Imeri është shprehur se targa ka edhe një vlerë emocionale për të pasi ky numër i përkiste kompanisë ky punonte babai i tij. Pas vdekjes së babait, Imeri e kishte blerë për një shumë të madhe këtë targë.

Ai ka bërë me dije se nuk është aspak i zemëruar me hajdutët, por mjaftonte që t’i kthenin targën, duke ofruar edhe një shpërblim të majmë prej 1000 frangash.

Shkak për afrimin e kësaj shumë është bërë edhe fakti se, nëse nuk do të kthehej targa e veçantë, Imerit do i duheshin plot 15 vite të tjera që të merrte sërish një targë të tillë.

Ndërkohë, pas ankesës në Zyrën e Trafikut Rrugor dhe postimeve online, Imeri ka marrë një e-mail nga një person, i cili ka pretenduar se i ka gjetur në një fushë. Por më vonë u zbulua që në fakt ai ishte personi që e kishte vjedhur targën.

Ai e kishte dorëzuar atë te një arkëtar i Hekurudhës Federale Zvicerane. Këtij të fundit i lindën dyshime se targa ishte vjedhur nga një konsumues droge, për më tepër ajo u gjet në një kavanoz hashashi.

Kështu, shpërblimi për rikthimin e targës duket se do t’i shkojë një personi tjetër, ndërsa hajduti do të procedohet penalisht nga autoritetet.


Shtuar 22.01.2020 19:05