Jo vetëm Putin, në garë për postin e presidentit të Rusisë edhe kandidatë të tjerë

Presidenti rus Vladimir Putin nuk e ka shpallur ende kandidaturën e tij për zgjedhjet presidenciale ruse vitin e ardhshëm, ka thënë Kremlini, ndërsa ka zbuluar se në garën e ardhshme do të ketë disa kandidatë.

Do të ketë një “numër të ndryshëm kandidatësh”, pasi shumë njerëz plotësojnë kriteret për të kandiduar për postin, tha zëdhënësi i Kremlinit, Dmitry Peskov.

Putin,  i cili ka qenë në pushtet që nga viti 1999, pritet që të kërkojë dhe të fitojë një mandat tjetër gjashtëvjeçar në vitin 2024, edhe pse është 71-vjeç.

“Nuk ka ende një kandidat të parë, do të ketë një kandidat të parë pasi të regjistrohen. Mund të ketë një numër të ndryshëm kandidatësh,” tha Peskov.

“Kushtetuta jonë përcakton se kush mund të kandidojë për postin e presidentit. Shumë njerëz i përmbushin këto kritere. Ende nuk është shpallur asnjë fushatë zgjedhore”, deklaroi ai.


Shtuar 1.11.2023 20:18