Pastroni çdo ditë, por shtëpia nuk ndrit kurrë? Zbuloni 10 arsyet kryesore (FOTO LAJM)

Kush nuk do të donte të kishte gjithmonë një shtëpi të sistemuar dhe sa të zhgënyer ndiheni kur ajo nuk shkëlqen edhe pse e pastroni çdo ditë.

Por pse ndodh kjo? Më poshtë në Albeu.com do t’ju rendisë nga Bright Side 10 arsye me detajet të cilat nuk mund t’i keni vënë re, por janë bazike për shkëlqimin e shtëpisë suaj.

Hapësira me ndriçim të dobët:
Ndriçimi natyror ka qenë një temë e rëndësishme e arkitekturës, edhe para se të shpiket ndriçimi artificial. Megjithatë, ndonjëherë harrojmë se disa hapësirave (veçanërisht në qytete) mund t’i mungojë kjo karakteristikë thelbësore. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të shfrytëzoni sa më shumë çdo hapësirë me dritë. Truket e thjeshta si ndryshimi i perdeve në tone më të lehta ose bimë të rregulluara në vende strategjike mund të bëjnë një ndryshim të madh.
2. Çarje të dyshemesë në pamje të parë
Ne nuk kemi gjithmonë kohë për të bërë riparime të mëdha në shtëpitë tona. Kur bëhet fjalë për dyshemetë, mungesa e mirëmbajtjes mund të shkaktojë një pamje shëmtuar pavarësisht se sa e pastër mbahet hapësira. Një truk i thjeshtë për të shmangur këtë është fshehja e të çarave nën një qilim të bukur, i cili përveçse i jep dhomës më shumë personalitet, parandalon dëmtimin e mëtejshëm të zonës së prekur.
3. Njolla të vogla në sobë
Kur bëjmë pastrim të përgjithshëm, soba mund të jetë një problem real. Njollat e ushqimit dhe mbeturinat hiqen lehtë, por njollat dhe vaji i djegur mund të qëndrojnë për një kohë të gjatë. Për t’i hequr ato, duhet të përdorim produkte speciale të cilat janë më gërryese, prandaj rekomandojmë të mbani doreza dhe të lexoni me kujdes udhëzimet.
4. Akumulimi i papastërtive në priza: Një truk i thjeshtë është t’u jepni atyre një shtresë të vogël boje për t’i bërë të shkëlqejnë, por mbani mend se nëse janë në një zonë me trafik të lartë, ato duhet të ndërrohen shpesh.
5. Mure të njollosura, të dëmtuara ose të plasaritura: Nëse muri juaj është lënë pas dore, nëse letër-muri është grisur, ose nëse boja ka filluar të bjerë, sa herë që shikoni këtë pjesë të shtëpisë, të jep përshtypjen se diçka nuk shkon, edhe nëse sapo e keni pastruar. Për të shmangur zëvendësimin e të gjithë sipërfaqes, një sekret që do t’i japë jetë edhe dhomës është përdorimi i një bime që fsheh dëmtimin. Ka shumë që mund të jenë të përshtatshme dhe të lehta për t’u mirëmbajtur.
6.Dritare me pluhur ose me mjegull
Ndonjëherë ne pastrojmë dritaret dhe pasqyrat, por ato mjegullohen ose bëhen më të pista nëse nuk e bëjmë atë në mënyrën e duhur. Për të shmangur këtë, duhet të siguroheni që të kaloni kohë shtesë në këto sipërfaqe. Pastrimi kimik, produktet e duhura dhe mos harroni të fshini të dyja anët janë sekretet për t’i mbajtur të pastra këto zona.
7. Tapetet e lënë pas dore: Kur tapiceria ndotet, fshesa me korrent nuk mjafton. Sepse pa marrë parasysh se sa pa pluhur e mbani dhomën, perdet apo tapetin, gjithmonë do të jetë ajo zonë e vogël e një ngjyre tjetër që ka nevojë urgjente për një pastrim të thellë. Në ditët e sotme, ka metoda dhe produkte mjaft të përballueshme, të tilla si pastrimi me ujë të ngrohtë ose pastrimi kimik, që mund t’ju ndihmojnë të hiqni atë njollë.
8. Enët e çrregullta: Grumbullimi i enëve, qofshin të pastra apo të pista, ul pastërtinë e tyre të përgjithshme. Një truk për ta bërë këtë pjesë të shtëpisë të shkëlqejë dhe të dallohet për rregullsinë e saj është t’i largoni enët sapo të thahen. Por shmangni ruajtjen e tyre të lagur ose fshirjen e tyre me peshqir të pista, sepse ato mund të grumbullojnë baktere.
9. Objekte të rrëmujshme në dhoma
Nëse kemi shumë objekte ose dekorime në dysheme, ato do të krijojnë një ndjesi zhurme dhe çrregullimi. Gjëja më e këshillueshme për të bërë në këto raste është të zgjidhni alternativat e raftit të lartë: si raftet ose mobiljet që ju lejojnë të lironi dyshemenë. Kjo e bën mirëmbajtjen më të lehtë (si pluhurimi) dhe ju ndihmon të shmangni akumulimin e problemeve që mund të jenë të dëmshme për shëndetin tuaj.
10. Lagështia në lavaman
Kur pastrojnë banjën, pak njerëz ndalojnë për të tharë ato vende të vogla dhe ndonjëherë të padukshme që disa orë më vonë kanë shenja sapuni dhe uji. Zgjidhja për këtë është të thahen mirë këto zona, duke zgjedhur produktin e duhur për sipërfaqet metalike dhe një tjetër për të ruajtur shkëlqimin e porcelanit.


Shtuar 24.12.2021 13:36