Tahiri, ministri i dytë që dënohet me burg në historinë e Shqipërisë

Saimir Tahiri është i dyti person që ka mbajtur më parë detyrën e ministrit që dënohet nga një vendim i formës së prere të një gjykate, që pas rënies së diktaturës në Shqipëri, por jo me burg.

GJKKO e dënoi ish-ministrin e Brendshëm Saimir Tahiri për shpërdorim detyre.

Vendimi është 5 vite burg, por me gjykim të shkurtuar ulet në 3.4 vite burgim. I pari ish-ministër që u dënua ishte Spiro Ksera.

Ish-ministri i Punës dhe Çështjeve Sociale në qeverinë ‘Berisha 2’ u arrestua në 30 janar të 2016 dhe në 15 shtator po të atij viti u dënua me 1.8 vite burg pasi u akuzua se vodhi fondet, rreth 30 milionë lekë për aktivitete sociale për fëmijët në nevojë, romët dhe moshën e tretë, që nuk u realizuan kurrë.


Shtuar 4.02.2022 17:53