Si ta ktheni ecjen në stërvitje dinamike

Ecja, një ushtrim i vërtetë aerobik me përfitime të shumta për shëndetin dhe mirëqenien tonë. Vetëm disa hapa shtesë çdo ditë është një mënyrë e thjeshtë për të qenë në gjendje të jesh aktiv dhe të ndjekësh një mënyrë jetese më të shëndetshme.

Filloni me bazat

Përcaktoni një program themelor dhe të thjeshtë. Nëse nuk jeni aktiv tani, filloni të ecni tri herë në javë për rreth 20 minuta. Ndërsa ditët kalojnë, përpiquni të arrini 5 herë në javë për rreth 30 minuta në të njëjtën kohë.

Zgjidhni atë që dëshironi të përmirësoni, distancën ose kohën. Disa përqendrohen në distancë, të tjerët synojnë kohën. Sidoqoftë, siç na zbulojnë ekspertët, gjithçka ka të bëjë me shpejtësinë. Prandaj përdorni si distancën dhe kohën.

Ecja motivuese

Disa mënyra për të qenë të motivuar përfshijnë:

Aktivizoni hapometrin tuaj dhe vendosni një qëllim në mënyrë që gjatë ditës të mund të monitoroni progresin tuaj dhe të përpiqeni ta arrini atë.

Merrni një mik apo një të dashur me vete për një shëtitje, pasi në këtë mënyrë do të ushtroheni ndërsa shijoni shoqërinë e tij.

Dëgjoni muzikë për sa kohë që ecni, pasi koha kalon më shpejt dhe ju do të udhëtoni më shumë distancë më shpejt./albeu.com


Shtuar 22.07.2021 22:35