Rritet numri i viktimave nga fundosja e varkës në brigjet italiane, të paktën 60 emigrantë të vdekur

Numri i të vdekurve nga fundosja e anijes me emigrantë në brigjet e Kalabrisë është gjashtëdhjetë, por ekziston frika se numri i të vdekurve mund të vazhdojë të rritet.

“Kjo tragjedi duhet të çojë në marrëveshje në mbarë BE-në me vendet e largimit të emigrantëve. Ndihma duhet të rritet, me vetëdijen se paratë nuk duhet t’u jepen diktatorëve apo kujtdo që nuk i përdor ato për zhvillim”, tha ministri i jashtëm italian Antonio Tajani.

“Duhet të bëhen marrëveshje për të ndalur nisjet dhe kjo nuk kërkon vetëm kontrollin e kufijve detarë të këtyre vendeve. Shpresoj që në nivel evropian të kuptojnë se ky nuk është një nazist italian”, shtoi ministri i Jashtëm italian.

Tetëdhjetë persona u shpëtuan, ndërsa sipas mediave italiane, numri i të vdekurve mund të kalojë njëqind.

Anija ishte nisur nga Smirna katër ditë më parë. Njëzet e dy të mbijetuar u dërguan në spital (njëmbëdhjetë janë të mitur) dhe të paktën njëri është në një gjendje të rëndë. /albeu.com


Shtuar 26.02.2023 17:20