Presidenti i Rajonit të Puljas ngre në piedestal Ramën: Është një nga liderët më të rëndësishëm në Europë

Gjatë konferencës së sotme në Itali ku u nënshkrua marrëveshja e një nisme të përbashkët për universitetet, Presidenti i rajonit të Puljas Michele Emiliano tha për kryeministrin Edi Rama se është një ndër liderët më të rëndësishëm në Evropë.

“Kemi kaluar shumë gjëra bashkë, prania jua në Pulja është një herësh për të qenë krenar. Ndërkohë që ne punojmë, jo gjithmonë arrijmë ta përcjellim në komunitet tona. Miqësia duhet kuptuar në çdo formë në çdo çast. Ne kemi mundësinë që të plotësojmë një kërkesë, të kemi një ide më të qartë për sistemin universitar. Do keni mundësi të përcillni tek një lider që unë e konsideroj si një nga liderët më të rëndësishëm të Europës, dhe kjo përtej dimensioneve që ka vendi i tij, po e bëjë këtë për shkak të historisë dhe mëyrës sesi ka sjellë paqe në komunitetin e tij. Si e ka afruar komunitetin e tij ndaj BE. Ne jemi miq të Shqipërisë, pa asnjë ngurim, pa nëse dhe pa por. Jemi në dispozicion të tyre për çdo nevojë që kanë. Sot kemi mundësi të dëshmojmë me fakte që kjo që po bëjmë sot nuk është thjeshtë zhurma e një fshese të re që po pastron diçka”, tha ai./albeu.com


Shtuar 4.09.2021 09:36