Kryeministri bullgar: Mbështesim integrimin e Shqipërisë në BE

Kryeministri i Bullgarisë Stefan Yanev gjatë një konference të përbashkët me kryeministrin e Shqipërisë Edi Rama, tha se mbështesin integrimin e vendit tonë në BE. Ndërsa, për Maqedoninë e Veriut tha se duhet të gjejnë një rrugë dialogu.

“Kam nderin t’ju informoj për bisedimet që zhvilluam me Ramën, diskutuam marrëdhëneiet dupalëshe mes dy vendeve. Marrëdhëniet po zhvillohen në një mënyrë mjaft të mirë. Mund të shërbejë sik shembull si mundt ë zhvillohen marrëdhëniet. Skemi ccështje të hapura që nevojiten diskutim serioz apo zgjidhje.

Po punojmë zgjidhjet njanë të qëndrueshme. Marrëdhëniet tona janë në interes të popujve të 2 vendeve. Rama tërhoqi vëmendje mbi pakicën bullgare në Shqipëri që gëzon prani të shkëlqyeshme dhe mund të shërbejë si ura më e mirë mes 2 popujve. Të demonstrojmë mundësinë për marrëdhënie më të mira mes 2 vendeve. Konstatuam ndjeshmëri në temë edhe për prespektivën europiane të Shqipërisë.

Të mos mendojmë se bullgaria po bën diccka që po e pengon. Rruga evropiane si për Maqedoninë dhe Shqipërisnë ne e mbështesim por pozita e parlamentit bullgar sa i përket maqedonisë së veriut është pikërisht kjo pozitë që bullgaria e mbron. Kjo vërteton se ccështjet tona të dyanshme mund të zgjidhen vetëm mes nesh. Ndërhyrja e jashtme nuk është e mirë. Si bullgaria dhe maqedonia duhet të gjejnë rrugënn e dialogut”, tha ai./albeu.com