Këto janë ushqimet shtazore të pasura me hekur

Hekuri është një mineral i kërkuar për funksionimin e duhur të trupit, në mënyrë që të ndihemi të shëndetshëm, me energjinë e nevojshme, por edhe për përmbushjen e shumë funksioneve në trup.

Hekuri është gjithashtu thelbësor për funksionimin e duhur të trurit në të gjitha moshat, sepse është i përfshirë në funksionin dhe sintezën e neurotransmetuesve dhe mielinës. Mungesa shkakton lodhje, dobësi, madje edhe anemi, thonj të brishtë dhe ritme të ngadalta metabolike.

Cilat ushqime shtazore janë të pasura me hekur?

Hekuri që vjen nga ushqimet shtazore dhe absorbohet lehtë nga trupi ynë. Shumica e produkteve shtazore si pula, peshku dhe madje edhe vezët kanë një sasi hekuri. Sidoqoftë, disa ushqime shtazore përmbajnë më shumë se të tjerat, të cilat janë:

Mëlçia e viçit

Goce deti

Sardele

Viçi

/albeu.com/

 

Shtuar 11.09.2021 20:16

Tags: ,