India miraton vaksinën e parë të ADN -së në botë kundër Covid-19

Rregullatori i Ilaçeve në Indi ka miratuar vaksinën e parë të ADN-së në botë kundër Covid-19 për përdorim urgjent.

Vaksina me tre doza ZyCoV-D parandaloi sëmundjen simptomatike në 66% të atyre të vaksinuar, sipas një studimi të përkohshëm të cituar nga prodhuesi i vaksinave Cadila Healthcare.

Firma planifikon të prodhojë deri në 120 milionë doza të vaksinës së dytë të Indisë të prodhuar në shtëpi çdo vit.

Vaksinat e mëparshme të ADN -së kanë funksionuar mirë te kafshët, por jo te njerëzit.

India deri më tani ka dhënë më shumë se 570 milionë doza të tre vaksinave të miratuara më parë – Covishield, Covaxin dhe Sputnik V.

Rreth 13% e të rriturve janë vaksinuar plotësisht dhe 47% kanë marrë të paktën një goditje që nga fillimi i fushatës në janar./albeu.com

 


Shtuar 21.08.2021 10:22