26 viktimat e Gërdecit, Gjykata e Lartë e kalon çështjen e Fatmir Mediut në kompetencë të GJKKO

Gjykata e Lartë e kalon çështjen e ish-ministrit të Mbrojtjes Fatmir Mediu në kompetencë të GJKKO.

SPAK i kërkoi Gjykatës së Lartë rigjykim të çështjes së Fatmir Mediut.

Kjo lëvizje vjen pas kërkesës për ripahpjen e dosjes së Gërdecit dhe hetimeve për ish ministrin e Mbrojtjes, Fatmir Mediu.

Tre jave më parë Prokuroria e Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar, SPAK i kërkoi gjykatës së lartë të nisë procesin e gjykimit për ish-ministrin e Mbrojtjes, Mediu në lidhje me shpërthimin e municioneve në fabrikën e demontimit në Grdëc, kërkesë e cila u rrëzua nga GJL.

Kujtojmë se në 2009-tën u mbyllën hetimet për Mediun per shkak të imunitetit si deputet.

Shtuar 1.06.2021 17:42