“Ai do ju ndalojë”, trafikantët po i mashtrojnë emigrantët shqiptarë të vrapojnë drejt Britanisë së Madhe përpara se të zgjidhet kryeministri i ri

Trafikantët po mashtrojnë emigrantët me varka nga Shqipëria që të vrapojnë drejt Britanisë përpara se të ketë një kryeministër të ri.

Ata u thonë atyre se një udhëheqës i ri do të ndalojë të gjitha kalimet e Kanalit me një armadë patrullash dhe se dështimi për t’i ndaluar ata ishte rënia e Boris Johnson.

Lajmin e bën të ditur The Sun, e cila thotë se kontrabandistët kanë ulur gjithashtu çmimin për kalimin prej 20 miljesh gjatë motit të mirë deri në 2,000 £ për person, krahasuar me 10,000 £ në muajt e kaluar.

Ndërkohë çmimet për kalimin e fshehur në një kamion janë rreth 22,000 £ dhe vijnë me një rrezik shumë më të madh për t’u kapur.

Zbulimet vijnë pasi një raport i inteligjencës zbuloi se katër në dhjetë persona që mbërrijnë me varka të vogla janë nga Shqipëria, pavarësisht se nuk ka pasur luftë atje për 25 vjet.

Nëntë banda qëndronin pas 2,863 emigrantëve që erdhën nga 1 qershori deri më 12 korrik. Prej tyre, 1,075 ishin shqiptarë.