5 tema që duhet të diskutoni me partnerin, para se të bashkëjetoni

Zhvendosja së bashku është një hap serioz në marrëdhëniet tuaja dhe para se të merrni këtë vendim, duhet të peshoni të mirat dhe të këqijat.

Të jetuarit së bashku gjithashtu mund ta kthejë jetën tuaj në ferr, ose t’i çojë gjërat në nivelin tjetër. Pasi ka jetuar me ju për disa muaj, burri juaj mund të vendosë të martohet me ju. Ose anasjelltas, për të kuptuar që nuk jeni të duhur për njëri-tjetrin. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të mendosh mirë për këtë hap serioz.

Para se të bashkëjetoni, diskutoni me partnerin tuaj këto 5 tema:

1. Si do t’i ndani punët e shtëpisë?

Përveç pastrimit të shtëpisë, është e nevojshme të hekurosni rrobat, të lani enët, të nxirrni mbeturinat, të blini ushqim dhe t’i gatuani ato. Është me të vërtetë e rëndësishme të zbuloni se cilat punë do të kryejë secili prej jush.

2. Diskutoni mbi pyetjet financiare

Kush do të paguajë faturat? Si do t’i menaxhoni paratë? Problemet e parave dhe çështjet e financave mund të dëmtojnë marrëdhënien tuaj dhe madje të çojnë në prishje.

3. Si do ta kaloni kohën së bashku?

Kur jetoni veçmas, është e lehtë të planifikoni aktivitete të përbashkëta, sepse qëllimi i tyre është të kalojnë ca kohë së bashku. Por bashkëjetesa mund të kthehet në kalimin e gjithë kohës së lirë duke parë TV dhe duke ngrënë patate të skuqura. Me kalimin e kohës, bashkëjetesa mund të bëhet e mërzitshme. Ju duhet të keni kohë të lirë. Vraponi së bashku, udhëtoni dhe regjistrohuni në klasat e vallëzimit. Gjeni hobi dhe interesa të përbashkëta.

4. A doni të keni fëmijë?

A doni fëmijë në të ardhmen? Sa fëmijë? Ju mund të thoni se është shumë herët për të menduar për këtë, por nuk është kështu.

5. Keni pikëpamje të ngjashme në lidhje me marrëdhënien tuaj?

Disa njerëz martohen pas dy muajsh lidhje, ndërsa të tjerët presin për pesë vjet për të bërë këtë hap. Jini të sinqertë me njëri-tjetrin. A ju tmerron ideja për t’u martuar? Tregoni partnerit tuaj dhe diskutojeni atë./albeu.com


Shtuar 18.06.2021 15:45