40 vjeçari tentoi të vetëdigjej me benzinë, reagon Komuniteti Mysliman (FOTO LAJM)

Një incident ka ndodhur mëngjesin e sotëm, pak pas faljes së namazit të Bajramit në sheshin “Skënderbej”.

Një 40-vjeçar ka hyrë mes besimtarëve dhe ka tentuar të vetëdigjet duke u lyer me benzinë, teksa bërtiste se “nuk ka Zot”.

Ai është ndaluar nga besimtarët dhe nuk është lejuar që të ndërmarrë veprimin ekstrem, ndërsa më pas është shoqëruar nga policia.

Lidhur me këtë ngjarje ka reaguar edhe një përfaqësues nga Komuniteti Mysliman Shqiptar, duke thënë se ai nuk është një prej besimtarëve, ndërsa aktin ekstrem tentoi ta merrte nën kushte të renda psikike.

“Sot është ditë feste, ditë gëzimi dhe ngjarje të tilla nuk i shërbejnë mesazhit të kësaj feste. Problemeve mendore të një personi apo kushteve në të cilat ai ndodhet. Incidente të tilla nuk kanë të bëjnë aspak me një besimtar me një mendje të shëndoshë”, tha ai.