30 vjetori i rivendosjes së marrëdhënieve Shqipëri-SHBA, Yuri Kim: Ne jemi me ju, dhe ju jeni me ne!

Me rastin e 30 vjetorit të rivendosjes së marrëdhënieve të vendit tonë me SHBA-të, ambasadorja amerikanë nYuri Kim nuk ka kursyer një urim në Tëitter.

Kim ka zgjedhur pikërisht të citojë shprehjen që ka thënë sekretari i shtetit, Baker kur erdhi në Shqipëri.

“Ne jemi me ju, dhe ju jeni me ne!’

Kim shkruan se kjo deklaratë ende mbetet e vërtetë edhe në ditët e sotme.

Urimi i Yuri Kim

Më 15 Mars 1991, Shtetet e Bashkuara dhe Shqipërisëria vendosën marrëdhëniet, duke rilidhur zyrtarisht njerëzit e dy vendeve tona. Kur Sekretari i Shtetit Baker erdhi në Shqipëri, ai deklaroi: “Ne jemi me ju, dhe ju jeni me ne!” Kjo deklaratë mbetet e vërtetë sot. Do të jetë gjithmonë e vërtetë. Gëzuar!


Shtuar 15.03.2021 12:33