Ju ka munduar gjithmonë? Mesoni arsyen pse ka një xhep të vogël në xhinse

Pothuajse çdo palë xhinse që keni në shtëpi ka një xhep të vogël anash, por me siguri nuk e keni ditur se për çfarë shërben.

Steve Jobs dikur bëri shaka se xhepi ishte bërë për të përshtatur një iPod, por duke qenë se xhinset janë shekuj më të vjetër se këto mjete teknologjike, përgjigjja nuk e zgjidh misterin.

Të paktën derisa u zbulua një teori e re, interesante nga themeluesi i Levi’s.
Xhepi i famshëm i xhinseve duket se është bërë në fund të shekullit të 19-të për arsyen e mëposhtme.

Kaubojtë mbanin orët e xhepit në jelekët e tyre dhe kështu i dëmtonin dhe i humbnin.

Pastaj, prodhuesi më i famshëm i xhinseve shtoi një xhep të vogël që kaubojtë të kishin një vend për të ruajtur orën.

Shtuar 19.07.2021 10:37