Gjashtë karakteristika të njerëzve inteligjentë. A i gjeni tek vetja?

Këto karakteristika të vogla do ju bëjnë të kuptoni nëse keni të bëni me një person inteligjent apo jo.

Inteligjentët janë mes nesh por nuk do t’i dëgjoni kurrë të thonë se janë të tillë. Por çfarë i karakterizon ata? Disa nga këto cilësi janë si përshembull reflektimi me vetveten dhe kërkimi i vazhdueshëm i njohurive të reja. Cilësitë e tjera i sjellim më poshtë sipas ‘The Cut’:

 

 

1- Nuk flisni me fjalë të mëdha, por dini se si të formuloni fjali të llogjikshme.

2-Tregoheni shumë të pjekur për moshën që keni.

3-Jeni në dyshim të vazhdueshëm me veten tuaj.

4-Preferoni më shumë të dëgjoni se sa të flisni dhe jeni të aftë të flisni për tema të ndryshme.

5-Arrini të gjeni batutën e duhur menjëherë duke shfaqur edhe një sens humori.

6-Nuk keni idhuj. Një njeri inteligjent është në kërkim të dijes dhe është i ndërgjegjshëm që askush nuk mund të posedoj dijen maksimale. Prandaj ata nuk marin shembullin e askujt.


Shtuar 17.05.2021 14:37