Bashkë apo veçmas? Studimi zbulon si duhet t’i menaxhoni paratë në çift për lumturinë tuaj

Si duhet t’i menaxhoni paratë në çift? Kjo është një dilemë me të cilën përballen të gjithë. Ka dy mënyra për t’i menaxhuar paratë në çift: E para, secili duhet t’i mbajë të ndara financat e tyre. Ky është alternativa më e sigurt sepse, nëse marrëdhënia nuk funksionon, secili ka ende burimet e tij, sipas Psychology Today.

Kjo mund të duket veçanërisht e drejtë nëse një person fiton shumë më tepër se partneri. Së dyti, është qasja “ajo që është e imja është e jona”, e cila bashkon të ardhurat, kursimet dhe borxhet e partnerëve në një njësi ekonomike. Dy persona, një llogari.

Kjo përzierje shpesh ndjek logjikën që partnerët po i lënë pas identitetet e tyre individuale në favor të një identiteti të ri si pjesë e një çifti. Për shumë njerëz, kjo ndihet më e përkushtuar, më e detyrueshme. Është gjithashtu një situatë më e ndërlikuar në rast të një ndarjeje ose, më keq, një divorci

Por cila është më e mirë?

Sipas një studimi, është opsioni i dytë. Studiuesit arritën në përfundimin se çiftet që i menaxhonin të ardhurat bashkë, ishin më të lumtur dhe më pak të prirë të ndaheshin, krahasuar me çiftet e tjera që mbanin llogari të ndara.

Në veçanti, çiftet që ndanin financat raportuan ndërveprime më pozitive dhe lidhje më të mira, dhe ata ndiheshin më të qëndrueshëm. Ata e treguan këtë lidhje të fortë përmes përdorimit të më shumë përemrave si “ne”, “jonë” dhe “ne”, dhe kishin më pak gjasa të përdornin “unë”, “unë” dhe “imja”./albeu.com/