5 gjëra që duhet t’i dini para se të bëni pirsing tek thithkat!

Nëse keni vendosur të shponi thithkat, bëni një konsultë me personin që do t’jua bëjë dhe merrni parasysh sa vijon:

1 – Shpimi mund t’ju dhembë, por vetëm për pak kohë

Edhe nëse toleranca juaj ndaj dhimbjes është e lartë, shpimi ka të ngjarë të jetë i dhimbshëm. Ashtu si çdo shpim, një gjilpërë duhet të shpojë lëkurën, gjë që natyrisht shkakton disa shqetësime.

Sidoqoftë, mos u shqetësoni, sepse dhimbja nuk do të zgjasë shumë. Ekspertët e krahasojnë dhimbjen me një “kafshim vërtet të fortë dhe të shpejtë”. Thjesht prisni të qëndroni pa sytjena për rreth një ditë më pas për të lënë gjoksin tuaj të marrë frymë. Gjithashtu, mbani mend se shpimet e thithkave nuk janë si vathët. Ju duhet të prisni që të keni ndihmën e një shpuesi profesionist për ndryshimin e bizhuterive. Thithkat pa asnjë bizhuteri do të mbyllen shpejt.

2 – Kujdes nga pulovrat me thurje dhe materialet e tjera që kapen pas pirsing

Gjatë procesit të shërimit njëvjeçar, sigurohuni që të vishni një sytjena sportive gjatë natës dhe në fillime, mbani sutjena gjatë ditës ose bluza pambuku, për t’i siguruar që pirsing të jetë i sigurt. Mbërthimi i bizhuterive në rroba është si të përplasni gishtin e vogël të këmbës në cepa mobiljesh.

3 – Çelësi është higjiena e mirë

Sigurohuni që ta mbani shpimin tuaj të pastër (konsultohuni me vendin ku bëtë shpimin dhe farmaci) dhe prisni pak skuqje për javët e para.

Seksi është i mirë pas shpimit, por sigurohuni që t’i mbani duart dhe lëngjet larg thithkave tuaja derisa të shërohen kryesisht. Në rreth nëntë muaj deri në një vit, shpimi duhet të shërohet plotësisht.

4 – Ndjeshmëria e thithkave mund të rritet pas shpimit

Për shumë njerëz, shpimi i thithkave pothuajse menjëherë e bën këtë zonë më të ndjeshme ndaj prekjes. Edhe pse, është e paqartë nëse ai efekt është vërtet fizik apo mendor. Ato mund të duken më të ndjeshme thjesht sepse papritmas jeni më të ndërgjegjshëm për to.

Shumë njerëz thonë se shpimi ka rritur ndjeshmërinë seksuale dhe ka ndihmuar që gjinjtë të marrin më shumë vëmendje në dhomën e gjumit. Por në fund të fundit, efekti përfundimtar do të varet nga trupi juaj individual.

5 – Ushqyerja me gji është e mundshme, por gjithmonë konsultohuni me një profesionist

Sipas Healthline, shpimet e thithkave zakonisht nuk dëmtojnë ose ndikojnë në prodhimin e qumështit të gjirit.

Sidoqoftë, sigurohuni që ta bëni shpimin 18-24 muaj para se të planifikoni të mbeteni shtatzënë. Nëse jeni duke ushqyer me gji aktualisht ose kohët e fundit, prisni tre muaj pas ndërprerjes së gjirit para se të shponi thithkat.


Shtuar 7.10.2021 21:36