21 fakte rreth jetës që nuk i keni ditur

Kemi mësuar aq shumë gjëra në shkollë, megjithatë vetëm disa prej tyre na vijnë vërtet në ndihmë.

Megjithëse sasia e materialit që mësojmë nga vëllimi është e madhe, disi na mungojnë faktet më interesante për botën tonë. Për fat të mirë, ka vetëm një hap nga injoranca te dija. Kështu që hapi mëngët dhe bëhu gati për një nxitje të shpejtë të trurit.

Ne zgjodhëm 21 fakte kurioze që jemi të sigurt se asnjë mësues nuk ju ka mësuar në shkollë.

 • Iguanat kanë 3 sy. Syri i tretë është në majë të kokës së tij dhe percepton vetëm dritën
 • Las Vegas është vendi më i ndritshëm në planet kur shihet nga hapësira.
 • Australia është e gjerë sa hëna.
 • Një mantis mund ta kthejë kokën 360 gradë.
 • Dyqanet e këpucëve përdorën makineritë X-Ray për të përshtatur këpucë në vitet 1940 para se rreziqet e rrezeve X të zbuloheshin.
 • Shalqinjtë në skarë ose të pjekur mund të jenë një zëvendësues i përsosur i mishit.
 • Shkurti ishte muaji i fundit i vitit, prandaj ka numrin më të shkurtër të ditëve.
 • Data e skadimit të një shisheje uji është për vetë shishen, jo për ujin.
 • Në afërsisht 4 mijë vjet, Big Ben në Londër do të jetë në të njëjtin kënd me kullën Pisa sepse po fundoset në brigjet e Thames.
 • Ne jemi më të gjatë në mëngjes dhe më të shkurtër gjatë natës
 • Mollët ju ndihmojnë të qëndroni zgjuar më mirë sesa kafeja
 • Bajamet mund të rriten përsëri nëse ka disa inde të mbetura gjatë procesit të heqjes
 • Uji i vluar shuan zjarrin më mirë se uji i ftohtë
 • Bluetooth është emëruar pas mbretit Viking Harald Bluetooth
 • Pemët e lisit nuk prodhojnë lisat derisa të bëhen 50 vjeç
 •  Do t’ju duhen 3 orë për të lexuar fjalën më të gjatë në anglisht
 • Boeing përdor patate për të testuar Wi-Fi sepse thithin sinjale të ngjashme me atë se si njerëzit bëjnë
 • Gratë përpëlisin sytë më shpesh sesa burrat
 • Një lopë mund të drejtohet lart, por jo poshtë, nëse nuk e detyroni atë
 • Neandertalët kishin tru më të madh se njerëzit modernë
 • Macet janë gjithashtu alergjike ndaj njerëzve. Ose më saktë, parfumi ose sapuni i tyre


Shtuar 7.07.2021 14:34

Tags: ,