Seria A po planifikon të rifillojë pa sistemin VAR

Kryetari i Shoqatës së Gjyqtarëve, Marcello Nicchi pret me padurim ditën kur Serie A mund të rifillojë, edhe pa VAR, ndërsa ka thënë se shpreson se pas gjithë kësaj, njerëzit mund të kuptojnë bukurinë e sportit.

Statistikat e fundit nga Qeveria sugjerojnë se Italia ka kaluar kulmin e pandemisë së coronavirusit dhe po fillon trajektoren rënëse të kurbës.

Kjo do të thotë që vendi mund të fillojë të përgatitet për fazën tjetër, përfshirë rivendosjen graduale të futbollit në Serie A, megjithëse ka shumë të ngjarë pas dyerve të mbyllura.

“Asnjëherë nuk kam menduar se do të jem në një situatë si kjo, por zyrtarët janë duke studiuar situatën”, ka thënë fillimisht Nicchi për TMW Radio.

“Shoqata jonë nuk ka dalë e pakursyer nga kjo pandemi, pasi kemi humbur 10 persona. Askush prej tyre nuk ishte gjyqtar aktual, por të gjithë duhet të jemi të kujdesshëm dhe të mos përfshihemi me entuziazëm të lehtë derisa të ketë më shumë siguri”.

“Kur futbolli rifillon, duhet të kujtojmë se gjyqtarët janë më të rrezikuar, pasi ata duhet të udhëtojnë në të gjithë Italinë dhe të takojnë të huaj të plotë. Thjesht kërkojmë të mbrohemi. Ka kushte për të siguruar sigurinë dhe ne duhet t’i marrim parasysh ato”.

“Ndërsa ka ende 600 njerëz që vdesin në ditë, ne nuk mund të flasim për sport. Shpresoj që pas gjithë kësaj, njerëzit të mund të kuptojnë bukurinë e sportit, sa na ka munguar dhe pse duhet të jemi të sjellshëm me njëri-tjetrin”.

“Nëse nuk kemi VAR, kjo është për shkak se nuk mund të garantojmë siguri në një mjedis të mbushur. Kjo është arsyeja pse kemi dashur të përqendrojmë të gjitha vendimet e VAR-it në kampin Coverciano në Romë, pasi do të ishte më praktike sesa shumë njerëz të futur në një kabinë të vogël”.

“Ne të gjithë duhet të bëjmë sakrifica, kështu që nëse futbolli rifillon pa VAR, ne do të merremi me të”, përfundoi i pari i shoqatës së gjqytarëve.


Shtuar 8.04.2020 09:12