Do vijojë apo jo La Liga? Ky është vendimi më i fundit

Presidenti Luis Rubiales thotë se Federata Spanjolle e Futbollit (RFEF) është e vendosur të shpëtojë këtë sezon, edhe nëse një vazhdim në fillim të majit duket i pamundur.

La Liga, së bashku me pjesën tjetër të ligave kryesore në futbollin evropian, është vënë në pritje për shkak të pandemisë koronavirus, pa asnjë ndeshje të luajtur.

Vendi është goditur shumë nga shpërthimi i COVID-19, duke regjistruar mbi 3,000 vdekje dhe më shumë se 47,000 raste të virusit të raportuar, transmeton lajmi.net.

“Prioriteti është të përfundojmë sezonin”, tha ai në një konferencë për shtyp. “Ne nuk mund të bashkojmë skuadrat tani. Ekipet duhet të promovohen me të drejtë”.

“Janë qindra ekipe që presin të përfundojnë sezonin. Kur vendi të rikuperohet, ky do të jetë momenti për të përfunduar sezonin aktual”.

“Le të shpresojmë se kam gabuar dhe që mund të luajmë në fillim të majit. Unë nuk mendoj se kjo do të jetë e mundur, por unë do të doja të provoja gabim, do të duhet të zgjasim kalendarin”.

“Objektivi është të shpëtojmë këtë sezon. Kjo është ideja jonë”, tha ai.


Shtuar 25.03.2020 19:12