15 i dënuar në Shqipëri se tentoi të vriste hasmin, në Angli pronar lavazhi

Në Shqipëri i dënuar me 15 vite burg e në Angli pronar i një lavazhi.

Kjo është historia e shqiptarit Riza Vatoci, 49 vjeç i cili akuzohet se ka gjuajtur 6 herë më armë ndaj “hasmit” të tij në Krujë.

Pas krimit të rëndë për të cilën u dënua në mungesë, Vatoci braktisi Shqipërinë e shkoi në Angli.

Riza Vatoci, 49 vjeç, u gjurmua në biznesin e tij në qetësi Bognor Regis, West Sussex.

Mësohet se personi në fjalë ka arritur në Angli në vitet 1999 dhe në vitin 2006 ka arritur të marrë nënshtetësinë.

Pasi ka qëndruar vetëm pak kohë në burg në Shqipëri, ai kishte pretenduar të jetë refugjat nga Kosova, kisha kërkuar azil dhe më në fund i ishte lejuar qëndrimi.

Por pasi Interpoli lëshoi një urdhër arresti, Vatoci u arrestua. Ai zhvilloi një betejë të kushtueshme ligjore, duke pretenduar se të drejtat e tij të njeriut do të shkeleshin nëse ai kthehej në Shqipëri.

Vatoci është kuptuar të jetojë me gruan dhe fëmijët e tij ndërsa drejtonte larjen e makinave Express në Bognor Regis, e cila shihet më lart. Pasi u kontaktua nga MoS, Zyra e Brendshme po ndërmerr steps hapa të menjëhershëm ’për të hequr Vatoci të shtetësisë së tij.

Ai u deportua në vitin 2012, por u la i lirë pas dy muajsh në burg në Shqipëri, duke argumentuar me sukses dënimin që nuk zbatohej më sipas ligjit shqiptar.

Ende duke mbajtur një pasaportë britanike, Vatoci u kthye në Mbretërinë e Bashkuar, ku ai regjistroi kompaninë nën emrin e tij.

Por pas lajmit, zyrtarët e Zyrës së Brendshme filluan “duke ndërmarrë hapa të menjëhershëm” për të hequr nënshtetësinë britanike të Vatoci, mbi bazën që ai pretendoi se ishte një refugjat kosovar.


Shtuar 12.01.2020 16:59