LIVE/ A do t’a shpërndajë parlamentin sonte? Meta flet ashpër: Antikushtetues!

“Janë 122 deputetë nga 140 që duhet të ketë Kuvendi. Ata vrapuan që të zinin vendet e deputetëve edhe pse proceduara kërkon që për një deputet të vetëm pritet 30 ditë. Ata shkelën kushtetutën…”

Ilir Meta ka ashpërsur fjalën e tij para turmës së njerëzve para Presidencës.

Ai ka deklaruar se parlamenti është ilegjitimi, pasi është në shkelje të kushtetutës.

Fjala e Metës:

Pse presidenti i drejtohet popullit sepse presidenti i shteroi të gjitha përpjekjet intitucionale për të parandaluar grushtin e shtetit.

Ai thirri popullin sepse pasuria kombëtare është ajo çka zoti u ka dhënë gjithë shqiptarëve.

Sistemi Ii drejtësisë është kapur nga fyti nga sekt anti-shtet sepse kemi sistem që godet të varfrit. Sepse financat publike po shteojnë dhe borxhet po rriten në mënyrë katastrofike.

Ekonomia juaj është në ditët më të errëta sepse oligarkët kontrollojnë paralamentin një partiak.

Një krim i rëndë siç ishte ligji i dividentit. Ata miratuan një ligj për të favrozuar në mënyrë antikushtetuese për të favorizuar oligarkët.

Kjo maxhorancë në mënyrë mafioze rrëzoi brenda natës, dekretin e presidnetit për këtë ligj antikushtetues.

A mund të jetë ky parlamenti juaj? A mund që në investitor vendas të besojë tek fuqia e kushtetutës në këtë vend? Ata kanë blerë shtetin dhe qeverinë.

Janë 122 deputetë nga 140 që duhet të ketë Kuvendi. Ata vrapuan që të zinin vendet e deputetëve edhe pse proceduara kërkon që për një deputet të vetëm pritet 30 ditë. Ata shkelën kushtetutën.


Shtuar 2.03.2020 17:43