Greqia nuk heq dorë, vazhdon pa ndalur procedurat për zgjerimin me 12 milje në Jon

Greqia vazhdon me procedurat për për zgjerimin e ujërave territoriale me 12 milje në detin Jon.

Një gjë e tillë është konfirmuar nga vetë ministri i Jashtëm Nikos Dendias, një gjë e tillë është ushtrim ekskluziv i të drejtës që njihet nga Ligji Ndërkombëtar për Detin e që nuk është subjekt kufizimi apo miratimi nga ndonjë palë e tretë.

Në një intervistë për gazetën “Naftemporiki”, Dendias, thotë se qëllimi i qeverisë greke është deligjitimimi i të jitha ujërave kufitare sipas parimeve të ligjit ndërkombëtar si dhe në konsultim me fqinjët.

“Pasi përfunduam marrëveshjet me Egjiptin dhe Italinë, është çasti që të vazhdojmë me vendet e tjera. Është një ushtrim i një të drejte ekskluzive të njohur për vendet nga Ligji Ndërkombëtar i Detit dhe që nuk i nënshtrohet asnjë lloj kufizimi ose miratimi të palëve të treta “, tha Dendias pa iu referuar konkretisht Shqipërisë.


Shtuar 19.09.2020 18:32