Sjelljet tuaja të pazakonshme që tregojnë se jeni më inteligjent se sa që mendoni

1.Jeni shakaxhi

Një studim i dalë nga Universiteti i New Mexico, njerëzit e zgjuar janë më shakaxhi se njerëzit mesatar.

2.Ju mbani një macë

Sipas një studimi të 600 studentëve të kolegjit, të cilët u identifikuan si “dashamirës të maceve” – rreth 11 përqind – raportuan tipare që lidhen me inteligjencën e lartë. Sidoqoftë, dashamirët e qenve janë më të shoqërueshëm, energjikë dhe të bindur ndaj rregullave.

3.Rrini zgjuar deri në orët e vona

Njerëzit janë një specie ditore (ditore); ne jemi të programuar biologjikisht për të përfituar nga rrezet e ditës. Sidoqoftë, ndryshe nga speciet e tjera të gjitarëve, ne mund të vendosim të rrëzojmë ritmin tonë cirkadian. Me fjalë të tjera, ne mund të zgjedhim të jemi një “buf nate” – dikush që preferon orët e mbrëmjes.

4.Jeni të vetëdijshëm për gjërat që nuk i dini

Populli inteligjent ka më pak të ngjarë të njoftojë të tjerët se janë të zgjuar. Në fakt, ata kanë më shumë të ngjarë të nënvlerësojnë inteligjencën e tyre.

5.Jeni shumë kurioz

Një mendje aktive ka tendencë të jetë shumë kurioze. Tomas Chamorro-Premuzi, një profesor i psikologjisë në Universitetin e Londrës, e etiketon këtë si epërsi e inteligjentëve ndaj njerëzve të tjerë. Këta individë fitojnë më shumë njohuri me kalimin e kohës duke e mbajtur trurin e tyre të angazhuar.

6.Ju dashuroni, nuk luftoni

Një prirje për grindje fizike dhe sjellje të dhunshme është e lidhur me inteligjencën më të ulët. Me sa duket, të burgosurit me rezultate më të ulëta të inteligjencës kanë kryer shumë më tepër dhunë sesa të burgosurit mesatarë dhe me inteligjencë të lartë.

7.Ju shqetësoheni

Prej disa kohësh, psikologët kanë argumentuar nëse inteligjenca është e lidhur me ankthin ose kushte të tjera të shëndetit mendor. Disa nga hulumtimet më të fundit, të botuara në Nature, gjetën 599 gjenet e pazbuluara më parë që kanë të bëjnë me inteligjencën dhe sjelljen neurotike. Neurotizmi është një term ombrellë, i dhënë atyre që përjetojnë episode më të shpeshta të ankthit dhe shqetësimit.

/Ndryshe/


Shtuar 31.01.2020 20:15