Ekziston vërtet dashuria e përjetshme?

Sipas një kërkimi ne 2016 i cili u zhvillua nga Universiteti i Arizonës dhe u publikua ne revistën Psychological Science tregon se dashuria ekziston edhe pas vdekjes.

Sipas një kërkimi ne 2016 i cili u zhvillua nga Universiteti i Arizonës dhe u publikua ne revistën Psychological Science tregon se dashuria ekziston edhe pas vdekjes.

Dhe kalon barrierat e hapësirës dhe te kohës dhe ne disa raste edhe mungesën fizike. Por ne jetën e përditshme çfarë e bën dashurinë te rezistoje kaq shume? Ja disa këshilla për te kaluar çdo vështirësi dhe pasiguri dhe te transformoni dashurinë ne një përrallë te bukur. Mbase jo te përjetshme por me siguri shume te gjate!

1. Dashuri e përjetshme apo dashuri qe zgjat, çështje impenjimi
Mbase është nder gjerat me ideale, një dashuri romantike qe nuk përfundon kurrë dhe kalon çdo lloj problemesh, por ne fakt këtë gjë mund ta mendonit kur ishit adoleshent ndërsa tani qe jeni rritur e dini mire se dashuria e përjetshme nuk ekziston por vetëm ajo qe zgjat ne kohe dhe kalon probleme te mëdha dhe te vogla.

Te bëni qe një lidhje te zgjasë nevojitet impenjim dhe ky është rregulli kyç.

2. Dashuri do te thotë te theksoni shpesh fjalën “me vjen keq”

Ne dashuritë infinite nuk ekziston fjala krenari ndërsa preferojnë kuptimin e fjalës “me vjen keq”. Te pranoni se keni gabuar jo vetëm qe do tu bej me te matur por do tu dhuroje gjithmonë një vend ne zemrën e partnerit/es. Te kërkoni ndjese është një nder bazat e një lidhjeje qe zgjat ne kohe.

3. Çifte qe zgjasin, sekreti i tyre

Dashuria është përbërësi kryesor i një lidhjeje qe zgjat por ndonjëherë nuk mjafton sepse ndonjëherë duhet te dini te bëni kompromise. keni përball njeriun qe dashuroni me defektet e tij/saj jo dike qe duhet te ndryshoni sipas dëshirës tuaj ne te kundërt nuk do te ishte personi qe ju jeni dashuruar.


Shtuar 10.09.2020 21:07