Skandali: 500 mijë lekë të vjetra për të siguruar një vend pune në AKEP

Institucioni i rëndësishëm i shtetit, AKEP punëson persona kundrejt pagesës që jepet nën dorë dhe jo në bazë të aftësisë. Kjo është zbuluar nga një kamerë e fshehtë e vendosur nga emisioni “Stop” ku tregohet qartë se çfarë ndodh me institucionet e rëndësisë së vecantë.

Ndonëse siguria i është besuar një kompanie shtetërore, rojet e objekteve punësohen në bazë të një shumë prej 500 mijë lekësh. Gazetaret e emisionit ‘Stop’ kanë arritur të sigurojnë punë brenda ambienteve të institucionet dhe kanë hyrë brenda duke kaluar çdo pengesë deri në zyrën e drejtorit.

Kështu kompania shtetërore e sigurisë së institucioneve duket se nuk i jep aspak rëndësi aftësisë së personave dhe si mund të fitohet fare lehtë një vend pune me para të dhëna nën dorë.


Shtuar 7.09.2020 19:29