Radari fikson “guximtarët” në rrugë, fluturojnë 18 patenta

Pòlicia ka vijuar me kontrollet për parandalimin e aksidenteve të rënda si pasojë e shpejtësisë dhe ka konstatuar automjete deri në 164 km/h në rrugën Tiranë-Durrës-Tiranë dhe Sauk-Tuneli i Kërrabës-Tiranë. Mbrëmjen e kaluar pezulluan 10 leje drejtimi, nga të cilët ishin 4 shoferë debitor me mbi 5 masa administrative te pashlyera si dhe dy rezultuan të pasiguruar dhe certifikuar teknikisht. Ndërsa pòlicia bën apel duke thënë Familja ka nevojë për TY , mos u bëj statistikë rrugore.

Njoftimi i plotë: Mos shpejtoni dhe mos drejtoni mjetin nën efektin e alkoolit apo në gjendje të dehur se radari, alkool testi dhe pòlici rrugor janë në detyrë. Vijon kontrolli për parandalimin e aksidenteve rrugore, në rrugët të cilat janë evidentuar me risk, për shkak të shpejtësisë vrástare të përdoruesve të rrugës.

145 km/h – 164 km/h në rrugën interurbane Tiranë-Durrës-Tiranë dhe Sauk -Tuneli i Kërrabës-Tiranë në kushtet kur fluksi i mjeteve në lëvizje është i madh.

Cilado qoftë arsyeja, drejtimi i mjetit në këtë mënyrë është i papranueshëm dhe vrástar, rrèzik potencial për të shkaktuar ngjarje rrugore dhe pasoja fatale për jetën e drejtuesit, pasagjerëve, por edhe të përdoruesve të tjerë të rrugës.

Si rezultat i kontrollit me radar, prej orëve të mbasdites e deri në këto momente janë pezulluar 18 leje drejtimi për shpejtësi mbi normat e lejuara, janë vendosur dy masa maksimale nga 30 mijë lekë të reja për shpejtësi tej normave të lejuara pasi drejtuesit e mjeteve ishin shtetas të huaj dhe 21 masa administrative për shpejtësi dhe parakalime të rrèzikshme në rrugë.

Gjithashtu nga verifikimi rezultoi se krahas shpejtësisë ekstreme për kushtet e rrugës, 4 prej tyre ishin debitor me mbi 5 masa administrative te pashlyera si dhe dy rezultuan të pasiguruar dhe certifikuar teknikisht. Njëkohësisht janë pezulluar 10 leje drejtimi për drejtim mjeti nën efektin e alkoolit si dhe janë vënë në pranga dy drejtues mjetesh për drejtim mjeti në gjendje të dehur dhe një tjetër për drejtim mjeti pa leje drejtimi.

Askush s’ka të drejtën t’i cënojë e rrèzikojë jetën asnjë përdoruesi të rrugës. Respektoni rregullat e qarkullimit rrugor. Familja ka nevojë për TY , mos u bëj statistikë rrugore.


Shtuar 26.07.2020 07:07