Muri me rërë përpin ndërtesat, pamjet “apokaliptike” skuqin qiellin (VIDEO)

Në Niamey qielli u bë i kuq ndërsa vendi përfshihej nga një studi masive rërë. Foto dhe video të publikuara në rrjetet sociale tregojnë një skenë “apokaliptike” të filmuar në kryeqytetin e Nigerit.

Një video e postuar në mediat sociale, e cila tashmë është bërë virale, tregon një mur gjigant rëre i cili “përpin” ndërtesat që i dalin përpara. Pamje të tjera të publikuara tregojnë qiellin i cili ka marrë ngjyrë të kuqe ndërsa disa prej qytetarëve e kanë përshkruar eventin si “apokaliptik”.

Erërat që sjellin rërë me vete nuk janë një gjë e pazakontë përreth Afrikës Perëndimore gjatë stinës së thatë, që zakonisht zgjat nga janari deri në prill.

Stuhitë e rërës ndodhin kur një sasi e madhe rëre ngrihet në ajër si pasojë e shtrëngatave që krijohen në atmosferë, dhe më rëra e ngritur në ajër mund të udhëtojë për qindra kilometra.


Shtuar 7.05.2020 08:11