Qyteti fantazmë ku “lindi” vdekja, kinezët mbyllin tunelet me dhe (FOTO LAJM)

Coronavirusi i ri 2019 (2019-nCoV, ose Wuhan coronavirus) po përhapet me një shpejtësi të madhe.

Wuhan, qyteti i origjinës së virusit, është qyteti më i madh në Kinën Qendrore, me një popullsi prej mbi 11 milion njerëz.

Qyteti, më 23 janar, pengoi çdo lloj transporti, duke u izoluar për të penguar shpërhapjen e epidemisë në zonat e tjera.

Vlerësimi i rrezikut të OBSH-së:

Kina: Shumë e lartë

Rajoni: I Lartë

Global: E lartë

Në Twitter janë publikuar disa pamje nga kaosi në të cilin mbizotëron Kina, ku njerëzit kanë filluar të mbyllin dyert e shtëpive me dërrasa dhe tunelet po bllokohen me dhe.


Shtuar 31.01.2020 19:58