Ky është vendi i parë në botë që ndalon makinat e reja me motorë me djegie të brendshme

Etiopia bëri një hap të madh për t’u bërë më pak e varur nga importet e naftës dhe thjesht ndaloi importin e makinave me motorë me djegie të brendshme.

Nëse dikush dëshiron të importojë një makinë për përdorim personal në Etiopi, ajo mund të jetë vetëm një makinë elektrike.

‘Është vendim i qeverisë’, thotë Alemu Sime, ministër i Transportit dhe Logjistikës.

Kjo e bën Etiopinë vendin e parë në botë që ndalon makinat e reja me motorë me djegie të brendshme, një vendim që ka të ngjarë të lehtësohet nga fakti se vendi nuk ka prodhim vendas të makinave.

Edhe pse vendimi lidhet me faktin se importi i benzinës dhe naftës është shumë i shtrenjtë, nuk është e pavend të përmendet se i ashtuquajturi. tranzicioni i gjelbër.

Etiopia tashmë ofron subvencione dhe ulje taksash për qytetarët që blejnë makina elektrike. Paralelisht me vendimin e ri, Etiopia tani do të investojë më shumë në zgjerimin më të shpejtë të infrastrukturës së tarifimit në vend.


Shtuar 11.02.2024 18:00