Nga “karta sekrete e Ronaldos” te buxheti i zbazur i Juves”, ja ku janë përgjimet (VIDEO)

Janë zbuluar përgjimet e para të hetimit nga prokurori i Torinos që dje çuan në kontrolle në zyrat e kompanisë së Juventusit.

Sipas prokurorëve të Prokurorisë Publike – siç shkruajnë në dekretin e bastisjes – nga përgjimet ka pasur “konfirmim të shprehur në lidhje me menaxhimin jo të shëndetshëm të fitimeve kapitale.

Akuzat i referohen veprimtarive dëgjimore dhe hetimeve dokumentare të kryera nga njësia e policisë ekonomike-financiare të Guardia di Finanza që do të kishte zbuluar mekanizmin e fitimit kapital si një “korrigjues i rreziqeve të marra përsa i përket investimeve dhe kostove që lidhen me blerjet dhe pagat, raporton albeu.com.

Mekanizmi u konsiderua nga hetuesit si “Paratici menaxher” në dekretin e kontrollit të firmosur nga prokurorët Mario Bendoni, Ciro Santoriello dhe nga ndihmësi Marco Gianoglio. “Në disa raste dolën referenca për menaxhimin e Paraticit, subjekt në krye të zonës sportive deri në qershor 2021 dhe autor i planifikimit parandalues ​​të fitimeve kapitale”. Dhe në përgjime ka fraza të tipit: “Kërkuan të bënin fitime kapitale” dhe më pas: “Që të paktën Fabio, duhet të kishe bërë fitime kapitale marrë nga La Gazzeta dello Sport.

Por drejtuesit e lartë të klubit – sipas asaj që u mblodh nga njësia e policisë ekonomike-financiare të policisë financiare – ishin në dijeni të sistemit: “Sipas asaj që doli nga aktivitetet dëgjimore, drejtuesit e lartë të klubit dhe mbi të gjitha presidenti Andrea Agnelli, duken, në fakt, shumë të vetëdijshëm për sjelljen e zbatuar nga ish-menaxheri i Juventusit dhe për pasojat jashtëzakonisht negative nga pikëpamja financiare, sigurisht që nuk rrjedhin vetëm nga konteksti pandemisë në zhvillim”. Dhe një përgjim, dëgjojmë: “Po, por nuk ishte vetëm Covid dhe ne e dimë mirë këtë!”.

Nën objektivin e hetuesve është marrëdhënia me Cristiano Ronaldon (dhe “letëra që teorikisht nuk ekziston”), duke përfshirë blerjen nga Marseille të Marley Ake “për 8 milionë euro, me shitjen e njëkohshme në Marsejë të Franco Daryl Tongya”. Heubang për 8 milionë euro “në bilanc më 30 qershor 2021. Sipas hetuesve, këto janë “të ashtuquajtura transaksione pasqyre” pa lëvizje financiare dhe me efekt pozitiv në bilanc. “Që nga hetimet e para, janë shfaqur indikacione të sakta dhe të qëndrueshme për të besuar se vlerat që qëndrojnë në themel të transfertave në fjalë nuk kanë qenë objekt i një negocimi tregu, por se kemi të bëjmë me operacione të shkëputura nga vlerat reale të tregut, të paracaktuara dhe të vërtetuara të ardhura thjesht “kontabël”, në fund të fundit fiktive”. /albeu.com/