Rezultatet nga numërimi i 64% të votave nga zgjedhjet në Maqedoni

Ne përditësim – Sipas Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve, deri më tani janë numëruar 66,16 % të votave për të rrethin e dytë të votimeve për president të Maqedonisë së Veriut dhe 64,16 % për zgjedhjet parlamentare, transmeton Albeu.com.

Zgjedhjet Parlamentare:

1. Koalicini “Maqedonia Jote”, VMRO-DPMNE, 237.813 vota ose 40,47%
2. Koalicioni Fronti Europian BDI, 95.578 vota ose 16,27%
3. Koalicioni per te Ardhme Europiane LSDM, 81.134 vota ose 13,81%
4. Koalicioni VLEN (opozita shqiptare), 78.193 vota ose 13,31%
5. E Majta, 38.549 vota ose 6,56%
6. Levizja ZNAM, 28.749 vota ose 4,89%
7. Koalicioni Lrenar Për MAqedonine GROM, 2.814 vota ose 0,48%

Presidencialet:

1. Gordana Siljanovska Davkova, 334.898 vota ose 64,15%
2. Stevo Pendarovski, 154.603 vota ose 29,62%


Shtuar 8.05.2024 21:32